SÜTŐTÖK GESZTENYÉVEL

Hozzávalók

      ·         50 dkg sütőtök

·         25 dkg Maroni hámozott egész gesztenye

·         3-4 gerezd fokhagyma

·         2 dl tejszín

·         1 teáskanál vaj vagy olaj

·         3-4 ágacska rozmaring

·         1/4 mokkáskanál só

·         2 csipet őrölt bors


 

Meghámozzuk és kockára vágjuk a sütőtököt. Nagy serpenyőben fölforrósítjuk a vajat vagy az olajat, beleszórjuk a tököt, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket meg a gesztenyét, ráöntjük a tejszínt, és kis lángon addig főzzük, amíg meg nem puhul a tök és a gesztenye. (Vigyázat, ne főzzük szét: úgy jó, ha harapható marad!) Mikor már majdnem kész, beletesszük a rozmaringot is.

Tálalhatjuk önmagában főételként, és köretként is adhatjuk.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.


 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket