MÉZES, GESZTENYÉS TÉSZTA

Hozzávalók

·         25 dkg kínai mie-tészta

·         1 üveg Maroni sült-mézes gesztenyebefőtt

·         15 dkg vöröshagyma

·         20 dkg barna csiperke gomba

·         1-2 gerezd fokhagyma

·         2 evőkanál rizsecet

·         4-5 evőkanál szójaszósz

·         2-3 evőkanál napraforgóolaj

 

A csomagoláson feltüntetett módon 4-6 perc alatt megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, majd bő hideg vízzel átmosva kihűtjük. További felhasználásig félretesszük.

Szeleteljük a gombát és a vöröshagymát. A fölhevített olajban csipetnyi sóval üvegesre  pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a gombát, és addig pirítjuk, amíg zsírjára nem sül. Beletesszük az összezúzott fokhagymát. Pár másodpercig pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen a fokhagyma. Beleöntjük a rizsecetet, majd a sült-mézes gesztenyebefőttet a levével együtt. Hozzáadjuk a szójaszószt, és addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik a lé. A mézes, gesztenyés ragut összekeverjük a tésztával, és az egészet jól átforrósítjuk.

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak. 

 

 

 

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket