Királyi gesztenyetorta (4 személy)

Hozzávalók:

Tésztához:
100 g margarin
6 db tojás
400 g Maroni Arany gesztenyepüré
50 g liszt
180 g cukor
1 cs. vaníliás cukor
100 g darált mandula

Töltelékhez:

2 dl tejszín
50 g porcukor
1 ek. zselatin
0,5 dl víz

Díszítéshez:
100 g Maroni Arany gesztenyepüré
150 g szeletelt mandula

Elkészítés:
A margarint a tojássárgájával, a cukor 2/3-ával és a Maroni Arany gesztenyepürével kihabosítjuk. Habbá verjük a tojásfehérjét a megmaradt 1/3 cukorral, majd összekeverjük, és a végén belekeverjük a lisztben elkevert mandulát. Margarinnal kikent tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 180 °C sütjük.
Ha a tortakarikánk kihűlt, 3 részre vágjuk.

Krém elkészítése: a zselatint elkeverjük hideg vízzel, majd vízgőzön megolvasztjuk.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a megolvasztott, de nem forró zselatint.
A tejszínhabkrémünkkel betöltjük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.
A torta tetejét átnyomott Maroni Arany gesztenyepürével, az oldalát pedig mandulával díszítjük.
Készítette: Német Brigitta főcukrász

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket