Gesztenyével rakott metélt (4 személy)

Hozzávalók:

Finommetélt 400 g
Vaj 100 g
Cukor 100 g
Vaníliás cukor 1 csomag
Tojás 3 db
Tejföl, 12%-os 200 g
Zsemlemorzsa 2 evőkanál
Meggydzsem 200 g
Maroni Natúr, darált gesztenye 150 g
Étcsokoládé 100 g
Citromhéj 1 db

Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, és jól lecsurgatjuk. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt citrom héját. Ezután belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a főtt tésztát. A kivajazott tepsit zsemlemorzsával megszórjuk, és az alján elterítjük a tészta egyharmadát. Rátesszük a meggydzsem felét, és meghintjük a Maroni Natúr, darált gesztenye felével. Meglocsoljuk az olvasztott csokoládé felével, majd ezt követően ismét tészta +meggydzsem és Maroni Natúr, darált gesztenye jön. Legfelülre tészta kerül. Sütőben szép pirosra megsütjük. Kocka alakúra vágjuk, és vaníliás cukorral meghintjük.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket