GESZTENYETURMIX KÉTFÉLEKÉPPEN

 Hozzávalók 2 személyre

a fűszeres gesztenyeitalhoz:

·         1/2 liter tej

·         1/2 csomag Maroni fehérarany gesztenyepüré

·         őrölt fahéj

·         őrölt szegfűszeg

·         őrölt kardamom

az egzotikus gesztenyeitalhoz:

·         4-5 dl kókusztej

·         1/2 csomag Maroni bio-gesztenyepüré 
vagy 1 csomag Maroni natúr gesztenye

·         narancsvirágvíz vagy rózsavíz

·         vaníliakivonat

·         barna cukor vagy méz


 

A gesztenyét nemcsak süteményekbe, desszertekbe és sós ételekbe használhatjuk, hanem nagyon finom italokat is készíthetünk belőle. Két alkoholmentes ital receptjét adom közre, az egyiket az állati tejet kerülök is fogyaszthatják.

 

fűszeres gesztenyeitalhoz turmixgéppel vagy bot-mixerrel, magas edényben dolgozunk, hogy az ital ne fröcskölje tele a konyhát.

 

Először habosítjuk a hideg tejet. Azután fűszerez-zük: a fahéjjal és a kardamommal bőkezűbben, a szegfűszeggel óvatosabban bánunk. Hozzáadjuk a gesztenyepürét, és az egészet simára turmixoljuk. Ha nagyon sűrűnek találjuk, kevés tejjel hígítjuk. Szükség esetén édesítjük, de vegyük figyelembe, hogy a gesztenyepürében van cukor.

 

Magas pohárban, szívószállal kínáljuk.

 

Az egzotikus gesztenyeitalhoz, ha krémszerűen sűrű kókusztejet kaptunk, simára turmixoljuk kevés vízzel. Hozzáadjuk a gesztenyét meg a vaníliát, és kevés narancsvirág- vagy rózsavízzel ízesítjük.

 

A bio-gesztenyepürében van cukor, ezért azt nem szükséges külön édesíteni. A natúrhoz viszont ízlésünk szerint adunk barna cukrot vagy mézet. Simára turmixoljuk, és ha kell, kevés vízzel ihatóra hígítjuk ezt az egzotikusan illatos gesztenyeitalt.


Tipp: 
az összes hozzávalót tartsuk a hűtőben, így az elkészült ital is hideg lesz. Télidőben melegen is kínálhatjuk mindkettőt.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Nyitó közlemény
Záró közlemény

Kövessen minket