GESZTENYÉS SZELET

Hozzávalók 38 x 28 cm-es tepsihez

a tésztához:

·         6 tojás

·         6 evőkanál cukor

·         1 dl olaj

·         6 evőkanál liszt

·         1 teáskanál sütőpor

·         2 evőkanál kakaópor

a krémhez:

·         3 dl tej

·         1 csomag vaníliapuding

·         45 dkg Maroni gesztenyepüré

·         22 dkg margarin

·         20 dkg cukor

·         1 evőkanál rum

a tetejére:

·         9 dl tejszín

·         2 evőkanál porcukor

·         1 tasak habfixáló (10 g)

·         1 tasak vaníliás cukor

·         kakaópor

 

Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojást a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!)

Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük.

Fölverjük a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, tetszés szerint vaníliás cukorral ízesítjük. Rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük kakaóporral, majd habrózsákat nyomunk a tetejére. Néhány órára a hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük. Másnap a legfinomabb.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

 

 

 

 

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket