GESZTENYÉS SÜLT ALMA

Hozzávalók

·         6 alma

·         10 dkg Maroni hámozott előfőzött gesztenye

·         5 dkg aszalt áfonya

·         5 dkg mogyoró

·         5 dkg vaj

·         3 dkg barna cukor

·         1/2 teáskanál őrölt fahéj

·         1/2 dl marsala


Nagyobb darabokra vágjuk a gesztenyét és a mogyorót.

A töltelékhez egy tálban összekeverjük a darabolt gesztenyét, a mogyorót, az áfonyát, a fahéjat, az olvasztott vajat és 2 teáskanál barna cukrot. Eltávolítjuk az alma magházát, hőálló tálba állítjuk, és megtöltjük a gesztenyés töltelékkel. A maradék cukrot összekeverjük a borral, és az almára locsoljuk.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.



 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket