Gesztenyés piskóta (12 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:
Tojás 7 db
Cukor 140 g
Finomliszt 110 g
Darált dió 30 g

Krémhez:
Cukor 300 g
Margarin 300 g
Maroni Arany gesztenyepüré 200 g
Díszítéshez:
Maroni Natúr, darált gesztenye
Elkészítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a többi cukorral. A cukros tojás sárgájához hozzáadjuk a dióval elkevert lisztet, s legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjéket. A sütőlemezre papírt helyezünk és rákenjük a tésztát. 160-180 ºC-os előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
A kristálycukrot a vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a margarint, és összeforraljuk, majd a tűzről levesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, habverővel kihabosítjuk, és hozzákeverjük a Maroni Arany gesztenyepürét. A kihűlt tésztát 4 egyenlő csíkra vágjuk és egymásra rakjuk. Az egyes lapok közé, a tetejére és az oldalára gesztenyekrémet kenünk. Tetejét Maroni Natúr, darált gesztenyével megszórjuk.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket