GESZTENYÉS PASZTERNÁKKROKETT

Hozzávalók 4 személyre

·         50 dkg tisztított paszternák

·         12,5 dkg Maroni natúr gesztenye (darált)

·         2 evőkanál olaj

·         1/2 csokor petrezselyemzöld

·         

·         frissen őrölt fekete és rózsabors

a bundázáshoz:

·         1 tojás

·         3-4 evőkanál zsemlemorzsa

a sütéshez:

·         olaj

a tálaláshoz:

·         kevés petrezselyemzöld

 

Az ősz és főleg a tél finom zöldségféléje a paszternák, amelyet pasztinák néven ismerünk még. Kissé édeskés íze kitűnően harmonizál a gesztenye zamatával. Ha nem sikerül hozzájutnunk, akkor fehérrépával helyettesíthetjük. Ügyeljünk arra, hogy fás részek ne kerüljenek az ételbe! A rózsabors elhagyható, de remekül kiegészíti az étel aromáját.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

 

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket