GESZTENYÉS PALACSINTA ALMÁS SZÓSZBAN

Hozzávalók

a palacsintához:

·         2,5 dl tej

·         15 dkg liszt

·         1 evőkanál vaníliás cukor

·         1 citrom reszelt héja

·         2 tojás

·         

·         1/2 dl olaj a sütéshez

a töltelékhez:

·         25 dkg Maroni fehérarany gesztenyepüré

·         25 dkg mascarpone sajt

·         1 evőkanál rum

a szószhoz:

·         30 dkg Maroni sült-mézes gesztenyebefőtt

·         1 dl 100%-os almalé

·         1 evőkanál rum

·         2 evőkanál étkezési keményítő

·         4 evőkanál víz


 

Csomómentes tésztává keverjük a tejet a liszttel, a sóval, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, ezzel is jól elkeverjük. Olajjal megkent, felforrósított 20 cm átmérőjű palacsintasütőben 8, a szokásosnál kicsit vastagabb palacsintát sütünk a tésztából.

 

A gesztenyés töltelékhez szép simára keverjük a kiolvasztott, krumplinyomóval áttört masszát a mascarpone sajttal és a rummal. Megkenjük vele a palacsintákat, azután föltekerjük őket.

 

Az almás gesztenyeszószhoz 1-2 percig főzzük a sült-mézes gesztenyebefőttet az almalével és a rummal. Feloldjuk az étkezési keményítőt a vízben. A szószhoz adjuk, és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, amíg mártás sűrűségűvé nem válik.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.

 

 

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket