Gesztenyés palacsinta (12 db)

Hozzávalók:

Tésztához:
tej 3 dl
liszt 150g
tojás 1 db
szódavíz 1 dl
só késhegynyi
cukor 1 kiskanál
olaj 1 kiskanál

Töltelékhez:
Maroni Arany gesztenyepüré 250g
tejszín 2 dl
mazsola 50g
rum 30 ml
tej kevés

Elkészítés:
A lisztet a tojással, a cukorral, a pici sóval, a tej felével mély tálban keverd el. Add hozzá a tej másik felét és a szódavizet, és habverővel keverd csomómentesre. Egy órát pihentesd a tésztát. Majd palacsintasütőben süsd ki.
A Maroni Arany gesztenyepürét burgonyanyomón törd át, a tejszínnel keverd simára, majd add hozzá a  megmosott mazsolát. Ha sűrű, akkor egy kevés tejjel higítsd. Ezzel a krémmel töltsd meg a palacsintákat. Hidegen és melegen is finom.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket