Gesztenyés kifli (25 db)

Hozzávalók:
Finomliszt 500 g
Maroni Arany gesztenyepüré 250 g
Margarin 250 g
Cukor 80 g
Tojás 1 db
Élesztő 15 g
Tejföl, 12%-os 2 evőkanál

Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a tésztához adjuk. Hozzáadjuk az 1 db tojást, a cukrot, a tejfölt, és egy pici sót. Jól összegyúrjuk a tésztát, és legalább egy fél órát pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk, kockára felvágjuk és a Maroni Arany gesztenyepürével megtöltjük. Kifli alakúra formázzuk, tepsibe rakjuk, és tojássárgájával megkenjük a tetejét. 20-30 percig a sütőben kelesztjük és mérsékelt meleg sütőben pirosra sütjük. Ízlés szerint vaníliás porcukorral meghintjük.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket