GESZTENYÉS KEKSZ

 Hozzávalók

       ·          10 dkg Maroni gesztenyeliszt

·         10 dkg finomra őrölt mandula

·         10 dkg cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer, például nyírfacukor

·         1 tojás

·         5 dkg puha vaj

·         1 citrom reszelt héja

·         5 dkg étcsokoládécsepp 
vagy kis darabokra vágott étcsokoládé

·         1 csapott kávéskanál sütőpor


Összekeverjük a gesztenyelisztet a mandulával, a cukorral és a sütőporral, egybemorzsoljuk a vajjal, összegyúrjuk előbb a tojással és a citromhéjjal, végül a csokoládédarabkákkal is. Az így kapott tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.

A hűtés után 24 egyforma nagyságú golyót formázunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, kanál hátuljával kicsit lenyomjuk a tetejüket.

 

A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak. 

 

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket