Gesztenyekrém csokoládéöntettel (10 személy)

Hozzávalók:

Krémhez:
Maroni Arany gesztenyepüré 500 g
Tej 1 dl
Sütőrum 2 evőkanál
Dió 100 g
Birsalmasajt 150 g
Mazsola 5 dkg
Cukrozott gyümölcs 100 g

Csokoládéöntethez:
Cukor 120 g
Kakaópor (holland) 4 evőkanál
Vaj 20 g
Víz 4 evőkanál

Krém elkészítése:
A Maroni Arany gesztenyepürét a tejjel és a rummal habosra keverjük. Beletesszük az apróra vágott gyümölcsöket és a diót. Mély üvegtálkába vizes késsel kis halmokat formázunk, és feketekávéval főzött keserű csokoládé öntettel öntjük le.

Csokoládéöntet elkészítése:
A cukrot, a kakaót és a vizet jól összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor belekeverjük a vajat, és ismét addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. Melegen öntjük a tortára, majd megvárjuk míg megszilárdul.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket