Hozzávalók
a kekszhez:
· 12 dkg puha vaj
· 10 dkg porcukor
· 3 csepp vaníliaaroma
· 2 tojásfehérje
· 15 dkg liszt
· csipet só
a mousse-hoz:
· 25 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré
· 1 dl tej
· 1/2 dl marsala bor
· 2 tojás
· 1 evőkanál barna cukor
· 10 dkg mascarpone
a tálaláshoz:
· kakaópor
Villával összenyomkodjuk a gesztenyemasszát. Kettéválasztjuk a tojásokat.
Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve krémesre sűrítjük a tojássárgáját a tejjel, a marsalával és a cukorral. Langyosra hűtjük, a gesztenyemasszához keverjük, és az egészet összekeverjük a mascarponéval.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a gesztenyekrémhez forgatjuk. Poharakba kanalazzuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
A kekszhez habosra keverjük a vajat a porcukorral. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a vaníliakivonattal együtt a vajas keverékbe forgatjuk. Elkeverjük a lisztben a sót, és azt is a vajkrémhez adjuk. Összekeverjük (viszonylag lágy tésztát kapunk), fóliába csomagoljuk, és 45 percre a hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra nyújtjuk a tésztát, a kívánt formára szaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. 180 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük.
Tipp: a marsala más fűszeres borral, például Cserszegi fűszeressel helyette-síthető.
A receptet köszönjük a kifoztuk.hu-nak.