Almás gesztenyetorta (12 szelet)

Hozzávalók: 
  • Piskótalap (5 lapos ) 1 csomag
  • Maroni Arany gesztenyepüré 250 g
  • Vaj 100 g
  • Tej (langyos) 2-3 evőkanál
  • Alma 1 kg
  • Cukor 50 g
  • Csokoládé öntet 4 evőkanál
  • Cukor Kakaópor (holland) 120 g
  • Vaj 20 g
  • Víz 4 evőkanál

Torta elkészítése:
A Maroni Arany gesztenyepürét simára keverjük a vajjal és annyi langyos tejjel, hogy kenhető krém legyen belőle. Az almát megmossuk, meghámozzuk, felszeleteljük és a cukorral, citromlével együtt megpároljuk, majd kihűtjük.
Az első piskótalapot megkenjük a kihűlt almapéppel. A második tortalapot a gesztenyekrémmel. A harmadik tortalapot ismét az almapéppel. A negyedik tortalapot ismét gesztenyekrémmel. Az ötödik tortalapot keserű csokoládé öntettel leöntjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és csak másnap szeleteljük fel.

Csokoládé öntet elkészítése:
A cukrot, a kakaót és a vizet jól összekeverjük és lassú tűzön addig főzzük folyamatosan kevergetve, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ekkor belekeverjük a vajat, és ismét addig keverjük, amíg teljesen sima nem lesz. Melegen öntjük a tortára, majd megvárjuk míg megszilárdul.

Legújabb termékeink

 

Sajtó közlemény

Széchenyi 2020
Új gesztenyefeldolgozási technológiát fejleszt a Prima Maroni Kft.

Részletek...

Kövessen minket